София е 20-ия регулатор в държавата! Ето защо Корнелия не пуска БСП в комбина с Васил Терзиев

1

Защо повече от два месеца след местните избори Столичният общински съвет не може да си избере председател и да заработи адекватно? Този въпрос си задава всеки нормален софиянец, а отговорът е повече от очевиден. „Разберете, че Столична община е част от тезгяха на държавата, гледайте на София като на 20-ия регулатор”, обясни пред Lupa.bg общинар.

Точно по тази причина градът с най-голям бюджет у нас след бюджета на държавата съсредоточава в такава степен вниманието на политиците и подклажда борбата за контрол в Столична община.

“В момента регулаторите са по-важни от правителството, защото те са там за 5-7 години”, неслучайно каза Кирил Петков на заседанието на Националния съвет на „Продължаваме промяната“ през миналата година, както разбрахме от разпространените от Радостин Василев записи.

Новият кмет Васил Терзиев обяви преди седмица, че за Столична община няма друг вариант освен „сглобка с ГЕРБ или червена сватба с БСП”.

На общинарите от столетницата обаче рязка спирачка има слагала лидерката Корнелия Нинова, която не давала и дума да се обели за коалиция на червените в СОС.

Председателят на БСП-София Иван Таков пък нямал характер да й се опълчи и по тази причина вече два месеца работата в Столичния общински съвет буксува.

„Нито по времето на Румен Овчаров, нито при Калоян Паргов „Позитано” 20 се бъркаше толкова в делата и решенията на „Леге” 10. Сега обаче главно Нинова диктува действията на столичните социалисти…”, оплакаха се от червената централа.

Всъщност Корнелия се страхувала да не би БСП-София да набере сила и ресурс, които да се използват срещу нея точно в навечерието на предстоящи конгрес на партията. Колкото до СОС – поредният шанс казусът да се отпуши предстои на 25 януари. В противен случай Общинският съвет ще се превърне в нещо като пълен фарс, както каза и Вили Лилков.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории