Тя седеше до Копейкин, а сега заля Възраждане с леден душ: Оставете ни България! Вие сте срам

елена гунчева

Наистина искам да призова Възраждане да престанат да си правят безумен пиар на гърба на българите. Българите сме се качвали и ще се качваме на Шипка и без Възраждане. Честно казано, е крайно неприятно на върха да се веят партийни знамена. Това съм го казвала включително когато съм била, за мой срам, част от тази партия. България е над партиите! И на това свято място няма място за партийни знамена. Както и партийни инициативи.

Много хора са ми споделяли, че не са ходили на определени събития точно заради тази партия. Притеснително е да отиваш да почетеш падналите герои за България, а някакъв гагаузин да врещи на микрофон, че само той и сектата му могат да спасят България, че даже и да иска да я преосновава! Притеснително е една партия да обсебва не само патриотизма, но и националните ни светини.

Има българи и извън Възраждане, Къстадинов! Дори ще бъда по-крайна – не смятам, че партия, в която преобладават небългари, може да е единствената българска партия. Няма единствени! Има патриоти и извън Възраждане. Даже ще се учудите колко са много. И не са съгласни патриотизмът им да бъде напъхван в партийни клишета, водещи до партийни субсидии и облаги!

Оставете Шипка на българите, партийци! Тя е на България, а не на партия!

И не се канете да опазвате Шипка, видяхме вече как опазихте Паметникът на Съветската армия.

От профила във фейсбук на Елена Гунчева-Гривова