Само в 7DniSofia.bg

Корнелия Нинова пусна личния си пинчер да лае в телевизята срещу… Възраждане

Парламент - заседание

„Възраждане“ и ИТН са си направили сметката, че има 48 гласа. Те не ни потърсиха и ние няма как да си дадем подписите за нещо, което не сме прочели“. Така личният депутат на Корнелия Нинова – Иван Ченчев, коментира пред Euronews Bulgaria защо социалистите не са се присъединили към жалбата, с която опозицията сезира Конституционния съд за гласуването в края на миналата година промени в Основния закон.

„Възраждане“ направиха нещата така, за да могат да говорят, че сме се прикачили към управлението. При 164 гласа мнозинство – и да се регистрира БСП и да не се регистрира – те ще си направят ли кворума? Ще си го направят“, коментира Ченчев.

По неговите думи „Възраждане“ са загубили политическа инициатива. „Тезите им са ясни на хората, но те не ги припознаха, особено на последните местни избори. БСП не играем на националистическата струна. Ние не сме националисти, не сме припокрити с „Възраждане“. Трябва да се прави разлика между националистическото и патриотичното“, каза още той.

Според нас „сглобката“ трябва да се разглоби сега. Тя е безпрецедентна.„Начинът по който се сглоби. Това, че тези противници се прегърнаха“, обясни Иван Ченчев.

„Цялата сглобка е създадена, за да обслужва интереси. Това си пролича най-вече сега, когато трябва да се гласуват новите позиции на регулаторите. Освен да чуваме пазарлъци как да се разпределят тези независими регулатори сега, друго няма в парламента“, посочи социалистът.

„Ние сме изпълнили всички условия по Шенген. Това не го признава само една държава. Да се съгласяваш на такива условия, след като си изпълнил всичко, е национално предателство“, смята той.