Докато Нова прави репортаж за некадърността на кмета Терзиев, жена падна и се преби в ефир зловещо

1

Възрастна жена стана жертва на заледените столични тротоари, докато екип на Нова телевизия прави репортаж за поледиците и некадърността на екипа на кмета Васил Терзиев да се справи с тях.

Над 300 човека се контузиха заради ледовете и непочистените места.  Докато репортерът предупреждава пешеходци на бул. „Дондуков” да внимават заради леда – белята се случва пред очите му.  Жена, тръгнала да си изхвърля боклука, падна на метри от телевизионния екип. Репортерът предлага да извика линейка, за да я прегледат, но жената отказа.

Тя споделя, че има предишни счупвания и на двете ръце. Разказва, че се притеснява колко сериозна е травмата сега и бърза да се прибере при близките си.„Нищо не правят. Такова никъде няма“, заявява пострадалата жена.

Инцидентът става на метри от Столичния инспекторат и журналистите подават сигнал. Обяснението, след като виждат мястото с леда: „Има откъде да мине в интерес на истината. Какво да направим. През деня леда ще се стопи. През нощта пак ще се заледи“ , заяви Анета Савова, Столичен инспекторат.

„Ще се предприемат действия за почистване. Ще сигнализираме на фирмата, която чисти на тази територия“, обеща Любка Любенова, Столичен инспекторат.

Бяха извикани работници от частна фирма, която обслужва територии около спирки на градския транспорт, за да хвърлят сол върху леда.