Нойзи го закъса! Излезе му кръвната проба, достатъчна е за затвора в Казичене, където беше Токев

7 Dni Sofia12.01.2024
ивайло нойзи

Ивайло Цветков – Нойзи го закъса! Кръвна проба го заковава. Изследването показва, че коментаторът е бил зад волана с 2,52 промила алкохол в кръвта на 17 ноември миналата година. Това разбра „България Днес“ от свои източници в Софийскатарайонна прокуратура. Съдбата на Нойзи може да претърпи рязък обрат, защото се оказва, че е бил доста по-пиян, отколкото си мислеха разследващите. Когато журналистът бе задържан в 2 часа след полунощ в кв. Драгалевци, дрегерът отчита малко под 2 промила алкохол в кръвта му. Тогава любимият на Мария Игнатова бе арестуван за 24 часа, а впоследствие е освободен срещу нечуваната досега гаранция за такова нарушение – 15 бона.

Софийската районна прокуратура иска такава голяма сума – за гаранцията на Нойзи, защото промилите са много високи, а и заради направена проверка на имотното състояние на журналиста, което е показало, че не му е проблем да даде такава сума за свободата си. Нойзи не се противи и дава кръвна проба, когато Темида го изисква. Докато се чака да стане готова експертизата, сгафилата ВИП персона се извини за поведението си и обеща повече да не прави така, като в същото време обжалва голямата си парична гаранция. Софийският районен съд се съгласява, че сумата е прекалено висока и намалява гаранцията на 3 хилядарки. Решението на Темида е още миналата година.

Това показа справка на „България Днес“ в съда. В момента, обвинението срещу Цветков е прецизирано, тоест е изменено заради новопостъпилата информация пред прокуратурата. Това означава, че има вероятност Нойзи да тръгне по стъпките на шеф Токев и да бъде пратен в затвора с лек режим в Казичене. По закон Нойзи го грозят от една до три години решетки и глоба от двеста до хиляда лева. Запознати с разследването смятат, че Нойзи няма да стигне до затвора. Според източниците на „България Днес” това е така, защото това е първото провинение на журналиста.

Най-вероятно Цветков ще отърве кожата с глоба, която ще е в горната граница – около 1000 лева и с условна присъда. Ако обаче стъпи отново накриво, без каквото и да е било съмнение, съдбата ще му е като на шеф Токев. Въпреки многобройните опити „България Днес“ не успя да се свърже с Нойзи, който не вдига мобилния си телефон.

„Господари на ефира“ не пропуснаха шанса да дадат „Златен скункс“ на Нойзи. Цветков с чест прие “Златен скункс”, който му бе връчен, без да се обиди, което му прави чест. “Всеки път като погледна “Златният скункс” ще се сещам, че така не се прави. Направих грешка. Беше моментен срив на здравия разум”, каза Ивайло, докато приемаше наградата.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории