Партиен лидер взе думата в БНР, разкри отива ли София на предсрочни избори

7 Dni Sofia10.01.2024
payimage-600395

Двете предложения за излизане от политическата криза в Столичния общински съвет са ротационно председателство за една година или временно председателство до гласуването на бюджета на София за 2024 година. Утре съветът ще направи шести опит да избере свой председател. Днес протече вторият кръг от преговори, инициирани от Вили Лилков от „Синя София“ и Карлос Контрера от ВМРО.

„За първи път кметът Васил Терзиев става част от преговорите и гарант“, подчерта Лилков и добави, че няма да бъде предлаган за председател на градския парламент.

„Не можем да продължаваме да стоим в тази ситуация, която не е добра. Нито за Общинския съвет, нито за кмета, нито за администрацията, още по-малко за Столична община и нейните граждани. Това няма да го допуснем просто. И, ако някой си мисли, че можем да ходим на предсрочни избори, просто да забрави.

Това ще бъде много тежко петно върху Общинския съвет и ще направим всичко възможно той да заработи. Разбира се, ние в момента не сме готови да подписваме коалиционно споразумение, защото варианта, който ни се предложи, беше такъв. Ние търсим разумното мнозинство, което да извади Столичния общински съвет от кризисната ситуация, в която се намира“, коментира той, цитиран от БНР.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории