„Спешна помощ“ в София започна гладна стачка! Министър Хинков и жена му се смеят на лекарите

7 Dni Sofia08.01.2024
1

Служители на Центъра за спешна медицинска помощ в София излизат на протест и щафетна гладна стачка. Те обвиняват директора на центъра, че ги лишава от допълнително възнаграждение на база на „анонимни доноси“. Протестът е организиран от синдикат „Защита“.

„Стачката е продиктувана лично от мен и е заради прекомерните наказания на всички колеги, обясни пред Нова председателят на синдикалната секция на Спешна помощ към Синдикат „Защита“ Валери Кузманов.

Другите два синдиката – „Подкрепа“ и КНСБ, не подкрепят „Защита“. „Те отдавна са зарязали синдикализма и подкрепят правителството, а не работещите“, посочи председателят на Синдикат „Защита“ Красимир Митов.

„Информирахме министъра, направихме среща при него. Той за пореден път се държа неадекватно. Беше му доста смешно и с жена му са се смели цяла вечер, че сме обявили гладна стачка“, допълни Митов. По думите му здравният министър Хинков е безполезен.

В петък е имало и среща със здравния министър. След нея инспекторатът към ведомството започва проверка. От Центъра за спешна помощ се въздържат от коментар до приключване на проверката.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории