Само в 7DniSofia.bg

Генерал Гном скочи на Радев, крие за какъв пост се е договорил с Кирил Петков и… Лена Бориславова

7 Dni Sofia08.01.2024
payimage-609543

„Няма как да не изразя възмущението си от начина, по който президентът се държи изобщо в публичното пространство. Той се държи като лидер на опозиционна политическа сила, която е загубил властта. Какво е това нещо – полууправление, полуреформа. Ами аз бих казал, че той е полупрезидент, ако използвам същия език. От президента трябва да се очаква да бъде обединител на нацията. Не е работа на държавния глава да бъде опозиция“, заяви пред Нова телевизия ген. Атанас Атанасов.

Той отрече, че ще става конституционен съдия. Ротация на председателя на парламента разбира се ще има. Не е обсъждано дали той или Никола Минчев ще е председател на парламента. Атанасов обаче явно крие за негова среща с Кирил Петков и Лена Бориславова, на която се е самопредложил. Той смятал, че това ще е блестящ начин да увенчае с някакъв важен държавен пост политическата си кариера.

По думите на Атанасов важните политически събития тази година безспорно са ротацията и европейските избори. Не на последно място трябва да се работи за влизане в еврозоната, добави депутатът на ПП-ДБ.

Атанасов заяви, че въпросът за министри на ДПС не е обсъждан. „Споменавам ДПС, защото техни лидери гласуваха и подкрепиха правителството и политиките“, каза той. Попитан какво са готови да дадат на ДПС Атанасов отговори, че няма да им дадат нищо. „За всеки един от регулаторите трябва да има отворена процедура, да се търсят подходящите и компетентни хора“, каза той.

Относно смяната на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и това, че те поискаха оставката му, Атанасов заяви, че това е било по конкретен случай. „Видяхме и успехи, постигнати от неговото министерство. Има грешка, има и прошка“, каза Атанасов.