Бойко не издържа и разкри какво са си говорили с Кирил Петков за кмета на София: Глупав е, простете му!

payimage-589051 (1)

Бойко Борисов коментира темата за премахването на паметника на Съветската армия.

„Аз помня петолъчката, паметника на Ленин, Георги Димитров, помня това чудо пред НДК. Всички те бяха демонтирани. Заедно с Вежди Рашидов, като министър на културата,  направихме Музей на социалистическото изкуство. Смисълът беше всичко това да се разглоби и да се пренесе, без насилие, без агресии, които разделят обществото. Времето е такова, държавата се е променила. Почитаме историята, но дори и Съветският съюз го няма вече“, каза Борисов. Аз съм „за“ преместването на паметника, заяви той.

Той коментира и действията на Васил Терзиев като кмет на София. „Нашите опоненти, нека да им прощаваме. Както е казал Исус Христос: Те не знаят какво правят“, каза Борисов.

„Не може да е толкова глупав. Той слага правителството заложник. Защо не започна да демонтира паметника другата седмица, по-другата? А го прави сега и възбужда опозицията да бойкотаира. Аз си мисля, че това е провокация от кмета“, коментира лидерът на ГЕРБ за Васил Терзиев.

Кирил го има даже на снимки – по един метър пукнатини има в паметника. Вместо този кмет да ви заведе и да снимате паметника, че трябва да се ремонтира, той какво направи“, заяви Борисов по повод на решението за демонтаж на Паметника на Съветската армия в София от страна на кмета – Васил Терзиев.

Нямаше да има спор в обществото, ако Кирил беше  показал снимките с пукнатините.“Викам му от глупост или имате умисъл. Нямаме, чиста е работата“ ми каза Кирил“, обясни Борисов.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории