Само в 7DniSofia.bg

Копейкин се обедини с БСП и сценаристите на Слави: Няма повече да работим! Блокираме!

1

Депутати от съветските парламентарните групи застанаха пред трибуната на НС и заявиха, че ще бойкотират заседанията, докато не бъде прекратено премахването на паметника.

Костадин Костадинов от Копейкин зави, че работата няма да започне.

„Беззаконието в нашата държава взе връх. Беззаконието се крие зад конституционното мнозинство на ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС. Това конституционно мнозинство ни диктува, че законите важат за всички, но не и за тях“, каза Костадинов от трибуната на парламента.

„Това беззаконие взе връх с действията от последните в центъра на София. Там безчинстват едни хора с флексове. Те действат против закона“, каза още лидерът на „Възраждане“.

„Протестът ще влезе тук, в тази зала. Тъй като вие не ги чувате. Призовава всеки един свободен българин в тази зала да дойде отпред и да каже „не на беззаконието, да на свобадата“, призова още Костадинов.

„Хор ли ще пее? Пърформънс ли е това?“, попита председателят на парламента Росен Желязков.

„Ние от ИТН сме тук, защото сме равноправни и това, което правят с Конституцията Христо Иванов и компания е недопустимо. Парламентът ще работи, когато ние решим. Ние сме равноправни народни представители. Не може да сте толкова брутални“, заяви Йорданов.

От БСП напомниха, че са поискали изслушване на министри и настояха това да се случи днес.

Председателстващият прекъсна заседанието и обяви свикването на председателски съвет.