Костя Костадинов подивя в bTV, нападна Цънцарова: Лъжкиня! Направи си гащи „Копейкин“

костадин-костадинов-2-scaled

Жесток скандал между лидера на „Възраждане“ и водещата на бТВ Мария Цънцарова се разрази в сутрешния блок на телевизията. Костадинов трябваше да отговаря по темата побой над общинския съветник и бивш депутат от неговата формация – Иван Алексиев.

„С това лице ще се видим в съда. Очевидно става въпрос за поредната съшита с бели конци клевета срещу „Възраждане“. Костадинов обясни, че не знаел кой е пребил независимия общински съветник, нямало натиск, но пък имало други възможни мотиви някой да е посегнал на Алексиев. „Откъде ви дойде информацията за хората във „Възраждане“?“, ядоса се Костадинов.

В разгара на разговора лидерът на „Възраждане“ реши да пита Цънцарова за репортажа ѝ за ваксинираните депутати от партията му.

„Платихте ли глобата на д-р Радева-Михайлова в размер на 500 лв?“ обърна се Костадинов към Цънцарова. Журналистката заяви, че след проверка на Комисията за защита на личните данни е станало ясно, че няма нарушение.

„Вие ни оказвате натиск, журналистите пазим нашите източници“, заяви Цънцарова.  „Защо сте ровили в досиетата на депутатите на „Възраждане“, включително и в досиетата на моето семейство?“, попита той като обвини Цънцарова в лъжа.

„Когато някой е излъгал своите избиратели, редно е да се откаже от своето място в общински съвет и от мястото си в парламента. Аз останах в Общинския съвет във Варна, защото моят резултат бе личен и мажоритарен“, коментира Костадинов напускането си на ВМРО през 2012 г.

Разправията обаче не приключи до тук:

„Възрожденци“ под наем, патерица, слуги на ГЕРБ и ДПС“ кое от тези определения описва най-добре ролята на „Възраждане“ в НС попита Мария Цънцарова„Мен ми звучи като определение за бТВ и за сутрешния блок“, отговори Костадин Костадинов. Той отсече, че никой не командва „Възраждане“ в Народното събрание, освен техните избиратели.

На Костадинов не му хареса и въпроса колко стипендии е дала „Възраждане“ на даровити деца в сферата на литературата и изкуствата и не даде конкретен отговор.

Търговската му марка „Костя Копейкин“ според Цънцарова вече не се вижда в патентното ведомство.

Костадин Костадинов пък ѝ отговори, че ако иска може тя да го регистрира и да продава бельо с марката „Костя Копейкин“.