Делян Пеевски разтревожи Денков: Премиерът? В момента подкрепата ни има само Мария Габриел!

7 Dni Sofia01.12.2023
payimage-592185

Темата НЗОК приключи, ще бъде искана оставката и на шефа на касата, и на зам.-шефа. Процедурата започва наново, по нов регламент, заяви шефът на ДПС в парламента Делян Пеевски пред журналисти.

Разумно е да се направи този регламент между партиите, които подкрепят правителството и конституционното мнозинство, ще участваме в това нещо, заяви шефът на ДПС в парламента Делян Пеевски пред журналисти.

От неговите думи стана още ясно, че ДПС ще се включат в регламента, който касае само конституционните промени и регулаторите, но не и в управлението на изпълнителната власт. Нито на ниво министри, нито на ниво зам.-министри.

„Ще имаме хора в регулаторите, както видяхте имаме представител в БНБ“, каза още той.

По отношение на избора за шеф на НЗОК и зам.-шеф, Пеевски бе категоричен: „Темата приключи, ще бъде искана оставката и на шефа на касата, и на зам.-шефа, и ще започне процедурата на ново по нов регламент“.

На въпрос как ще гласуват относно бюджетите за здравната каса и държавното осигуряване, той лаконичен отговори, че има време до гласуването, „ще го видите“.

Във връзка с отношенията на ДПС с премиерът Николай Денков и недоволството на групата от работата му, Пеевски заяви, че ако започне да работи за хората и прави разумни неща,  ще говорят с него. В момента пълна подкрепа дават само за вицепремиера Мария Габриел.