Първа скандална версия: Бербатов и Стилиян така ли ще превземат БФС – с кръвта на феновете!?

1

Случилото се преди и по време на мача България – Унгария е пореден опит така наречената „сглобка“ и така наречените „непартньори“ да се възползват да решават своите вътрешно-коалиционни противоречия – да вземат например главата на някой министър, както взеха вече на един зам.-министър. Това заяви специално за SafeNews бившият председател на Софийската организация на БСП Калоян Паргов.

Той даде своите отговори за насилието в столицата на протеста срещу БФС.

Това, което се случи снощи, има две страни. От една страна виновник е БФС – за това, че агитките „счупиха“ и запалиха София. От друга страна, поведението на тези агитки е вандалско, а то, каквато и да е причината за него, не е начин да решиш някакви проблеми. Очевидно е, че една част от тези агитки действат под нечия диктовка, включително и са платени. Същите тези преди няколко месеца се опитаха да правят погроми и на Паметника на Съветската армия“, категоричен е Паргов.

„Трябва да стане ясно СДВР правомерно ли е използвало сила. Защото при такива протести и масови безредици е много трудно да определиш размера на силата, която трябва да употребиш с цел възпиране и установяване на някакъв ред и порядък. Очевидно е и че тези проблеми са пореден опит така наречената „сглобка“ и така наречените „непартньори“ да се възползват от това на базата на случилото се снощи да решават своите вътрешно-коалиционни противоречия – да вземат например главата на някой министър, както взеха вече на един зам.-министър. Това отмества въпроса от реалния проблем – състоянието на българския футбол. Че оставката на БФС отдавна е закъсняла – това е ясно. Но това компроментира и тези, които искат да внесат промяна във футбола и футболния съюз. Защото това е един своеобразен фалстарт и за самите тях – ако така тръгват да правят промяната, базирайки се на гнева и кръвта на футболните фенове“, намекна за Бербатов Калоян Паргов.