Нов ужас на пътя! Баща зад волана уби 27-годишния си син посред бял ден

1

Окръжна прокуратура – Велико Търново ръководи разследване за тежко пътнотранспортно произшествие с един загинал и друг с опасност за живота, съобщиха от обвинението.

Около 15.00 часа, на 17.11.2023 г, на път от с. Мусина за гр. Велико Търново, товарен автомобил „Форд Транзит“, управляван от И.Р., на 50 години и пътник в него на 27 години, движейки се в посока с. Мусина, губи управление на товарния автомобил, навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска челно в насрещно движещия се влекач „МАН“ с прикачено полуремарке.

В резултат на произшествието на място е починал 27-годшиният пътник (син на водача) , който е пътувал в буса. Водъчът на буса е откаран в МОБАЛ – В. Търново, където е настанен в интензивно отделение с множество травми и опасност за живота.

Причините за настъпилото пътнотранспортно произшествие са в процес на изясняване. Извършен е оглед на местопроизшествието. Двата автомобила са иззети като веществено доказателство.

Водачът на камиона е изпробван за алкохол и наркотични вещества с техническо средство, като пробите са отрицателни. На водачът на буса е взета кръвна проба за употреба на алкохол и наркотици, чиито резултати се очакват.

Разпитват се свидетели, назначени са експертизи и продължава извършването на всички необходими действия по разследването за пълното изясняване на причините и обстоятелствата, довели до инцидента.