Само в 7DniSofia.bg

Парламентът се тресе от смях: Депутат от ГЕРБ рязко приземи Кирил Петков от 8 000 метра

кирил петков

„Господин Петков, предлагам ви от 8000 м рязко да се приземим, за да видим каква е реалността и да я срещнем в очите.“ С тези думи Георг Георгиев се обърна към съпредседателя на ПП Кирил Петков по време на обсъжданията в парламента за дерогацията.

Георгиев направи препратка към думите на Петков от вчера, когато той се обърна към лидера на „Възраждане“ и му каза, че е летял на 8000 метра без кислород, за да спасява български граждани.

„Вие говорите за 50 процента, 30, 20, но господин Петков, вие знаете ли, че преди началото на войната 48% към 52% е съотношението не руски газ към руски. На първия ден от войната 90% от преработвания вече нефт е руски, а за 6 месеца – между 98 и 100. Господин Петков, 100%  руски нефт се преработва в „Лукойл“ и вие твърдите колко е полезна в момента дерогацията и как ние трябва поетапно да се откажем от тези 100 процента“, посочи Георгиев.

По думите му има контрастност между твърдението на Кирил Петков, че не иска да бъде подкрепян режимът на Путин, и действията, които всъщност се предприемат.

„Интересно ми е и как успяхте да пречупите позицията на вашите партньори от ДБ, които рязко смениха, че „Лукойл“ и дерогацията трябва да продължат да функционират“, попита Георг Георгиев.