Треньорът, който изведе Гриша Ганчев до предпоследната му титла: Виж какво става с ЦСКА, не е добре

гриша ганчев

Шампионът с Литекс Ангел Червенков коментира пред „Тема Спорт“ последните представяния на ЦСКА.

„Със сигурност ЦСКА не се представи никак убедително в няколко поредни мача, а срещу последния Етър във Велико Търново играта бе наистина много слаба. И можеше съвсем спокойно да се стигне до загуба на точки, което от стратегическа гледна точка щеше да е чутовен провал. Но в мача с Хебър, като изключим първата част на първото полувреме, отборът показа добър футбол, по-голяма агресия, спечели единоборства в средата на терена, стигна до доста положения и спечели напълно заслужено. И публиката остана доволна.

Има какво да се желае, защото е видно, че тимът не е в оптимално състояние. Забелязва се и че ЦСКА не влиза добре в мачовете. След двубоите с Локомотив Пловдив и може би дербито с Левски стартовете бяха доста вяли. А най-важното за всеки отбор с високи цели е постоянството. Друг път няма. Трябва да се отчете и израстването на Християн Петров, който на практика е защитникът с най-много игрово време и най-стабилни изяви в дефанзивен план. Очертава се като все по-важна фигура в състава. В същото време има колебания по бековете, където се въртят състезатели в търсене на оптимални варианти. А в тази схема на ЦСКА в ромб са нужни активни крайни защитници, които се включват постоянно в атака.

Както беше и през миналия сезон, ако искаш да станеш шампион – трябва да биеш най-добрите. Затова и ЦСКА е длъжен да търси максималното срещу Лудогорец. Не е нужно да споменаваме каква е статистиката му срещу разградчани и до какво е довело това. Не очаквам Етър да играе толкова силно на „Армията“, колкото в Търново, и смятам, че това ще е най-лесният мач за ЦСКА от предстоящите. Срещу Крумовград обаче със сигурност очаквам отборът да бъде затруднен. Новият им треньор Генчев знае как да затвори състава си, да играе на контраатаки, а освен това разполагат и с добри изпълнители. Славия също бележи прогрес след завръщането на Златомир Загорчич и може винаги да поднесе изненада. Но както казах, всичко зависи от представянето на ЦСКА. Червените зависят сами от себе си.

Аз милея за ЦСКА, този отбор ме е създал и научил на много неща. Изградил ме е като спортист и като човек и винаги ще съм благодарен за това. И се надявам с добри игри и изяви на международната сцена ЦСКА да си върне голямото уважение, което винаги е будел към себе си“, каза той.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории