Само в 7DniSofia.bg

Румен Радев в чудовищна атака: Това е война! Онези от записа (Киро и Асен) искат да ме осакатят

румен радев

Диалогът е необходимост, но той следва да има за цел отстояването на национални интереси, сигурността и благосъстоянието на обществото, а не преследване на котерийни интереси. Всички тези красиви опорки, зад които се прикрива в момента управлението, са тъмните идеи от тъмния сценарий от записа. Това коментира пред журналисти президентът Румен Радев.

„В момента имаме скрито управление по сценария от записа, който има за цел постигане на користни цели с цената на тежки деструктивни компромиси, на нарушаване на базови европейски принципи и ценности, на опрощаване на грехове, на легитимация на беззаконието и безнаказаността и политическото избелване“, допълни държавният глава.

Той подчерта, че няма как да бъде част от този сценарий и допълни, че няма да допусне президентската институция да стане заложник на тъмни интереси.

Не аз, а управляващите в момента обявиха война на президентската институция. В момента те зоват за диалог, но това не е протегната ръка за партньорство.Настояват за конституционни и законови промени, с които да осакатят тотално правомощията на президентскатат институция, за да може тя да не бъде коректив. Такова лицемерие не го разбирам, каза още държавният глава.