Лошо се пише на Денков и Василев, Бойко им е гневен, заради любимия им Спецов: Къде са парите му? Няма ги!

бойко борисов

Обещание на готов Околовръстен път и довършване на двата стадиона отправи пред стотици пловдивчани лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

С амбицията ГЕРБ да продължи да управлява в Пловдив тръгва партията в града. Подкрепа за кандидата за кмет Костадин Димитров дойде да заяви и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Пред стотици членове и симпатизанти на партията освен Димитров бяха представени и шестте кандидати за районни кметове, както и листата за общински съветници.

Време е да решим проблемите с финансовата криза в общината, ясно и точно да определим приходната и разходната част. Разширяване на Пловдив, свързване на кварталите Южен и Тракия, продължението на бул. „Северен“ ще се случи, обеща кандидатът за кмет Костадин Димитров Той иска разширяване и на културния календар, река Марица да бъде разчистена, хълмовете да спрат да са неглижирани. Пловдив – град на хората, пешеходните пространства са изключителна социална придобивка, настоя той.

Областният координатор на ГЕРБ Георги Мараджиев подчерта, че 8 години партията няма загуба в района и благодари за подкрепата. Той представи и кандидатите за кметове на останалите общини в областта.

„Благодаря на човека, заради когото всички сме тук. Благодаря на моя премиер – г-н Борисов. Той направи така, че ГЕРБ да е първа партия в България. Ние сме граждани за европейско развитие на България благодарение на г-н Борисов“, заяви Мараджиев.

„Като дойдохме 2014 г. , помните като фалира КТБ и говорехме за постна пица, затягахме коланите, ГЕРБ бе критикувана защо не вдига пенсии и заплати. Една година стискахме колана. В една държава е като в едно семейство – да знаеш какво имаш в джоба“, добави Борисов като припомни, че само година по-късно държавата излязла на излишък.

Той отправи и задочен въпрос към премиера акад. Николай Денков: защо продължаваме да сме разточителни. „Ние поехме отговорност и затегнахме колана, бе трудно, но това се казва политическа отговорност, лидерство, отговорност на партията към държавата“, обясни бившият председател. И уточни, че ГЕРБ са гласували за бюджета, „за да влезем в тези избори с бюджет“.

В края на управлението си Борисов е оставил 1,35 млрд са довършването на „Хемус“ и „милиард и кусур за ВиК сектора. „2,2 млрд платихме напред за първата част на осемте F-16. Всичко бе разплатено. Всяка година освен излишъка отделяхме и по милиард за саниране. Десетки стотици блокове санирахме в областта“, припомни лидерът на ГЕРБ.

Борисов отново настоя за консервативен бюджет. „Това разточителство години наред не може да продължава. Това е отговорност, със заеми всеки може“, настоя той. Ядоса се, че и печалбите на „Лукойл“ не се облагат. „Говорим за милиарди левове, които отидоха към Русия. И ние обичаме руснаците, ама по си обичаме българите. Парите трябва да си останат във вашите джобове“, обърна се той към присъстващите.

Задочно Борисов напомни на премиера Денков, че ГЕРБ са подкрепили бюджета при ясни правила и обещания, че ще се съберат повече пари, защото ще се бори корупцията. „Не приемам оправдания за по-малко събиране в митниците и НАП. Това означава повече корупция, а те твърдят, че са я изкоренили откакто ГЕРБ ги няма. Само че и парите ги няма. Бюджетът е точна сметка. Къде са парите – няма ги“, гневен бе лидерът на ГЕРБ.