Делян Добрев в Пловдив: Давайте да махаме правителството след изборите! Бойко: Отивай при жена ти

7 Dni Sofia17.10.2023
делян добрев

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев разкри в Пловдив на сбирка на партията  финансовите параметри в бюджета.

Всичко било наред в държавата финансите били под контрол, нормално били да се теглят дългове, иронизира той. И посочи, че от 2014 г. до 2021 г. е имало само 2 г. с дефицит в бюджета – при фалита на КТБ – 2,5 млрд. лв. и при COVID кризата, когато нищо не работеше. Тогава дефицитът е 3,5 млрд. „В одобреният за тази година бюджет на Промяната, на тези велики гении и финансисти е 4,6 млрд. С милиард и повече от най-големия дефицит на ГЕРБ, когато светът не работеше“, ядоса се Добрев. И цитира данни от излишъците, с които държавата е разполагала по време на правителствата на ГЕРБ.

Добрев, който е един от най-яростните критици на кабинета, попита защо ГЕРБ подкрепя това правителство. „Подкрепяме го, защото трябва да има правителство. Но правим в НС така, че да го насочваме и да не му позволяваме да прави големи грешки. Надяваме се при ротацията България да заработи много по-добре“, закани се депутатът. И припомни, че 4,6 млрд. е дефицитът който им е позволен от НС, към момента има и 2,5 млрд. по-малко приходи.

„Съвсем скоро ще стане ясно, че това не е най-гениалния а най-слабият финансов министър от демокрацията до сега“, прогнозира Добрев.

Добрев атакува Василев, че дерогациите за руския петрол са били след като е ходил да изнудва ЕК. „Кой спечели това – само „Лукойл“. Само за м.г. спечелиха 2,5 млрд. долара от нашите пари през колонките. Да финансират Русияя, войната и каквото си искат. Казват едно, а на дела правят друго. Вълк в овча кожа – това представляват“, атакува той (не)коалиционните партньори. Как ще игонят Лукойл като им пълнят гушите, ядоса се той.

„Мисля че, трябва да ги махаме, но да минат първо местните избори. Казал съм собствено мнение в партията, но това са фактите“, продължи той с критиките.

А Борисов вметна, че са поканили Добрев на рождения ден на жена му. Отивай си да гледаш жена ти че ще развалим нещата, пошегува се той с критиките, които бяха отправени към управленските партньори на ГЕРБ.