Единият близнак от Цалапица не крие проявите си, разпространява ги гордо в мрежата

880691

Един от близнаците от Цалапица -Борислав Динков гордо e публикува своите изцепки в инстаграм профила си. Преди ареста, 19-годишният младеж е запечатал куп от видеоклипове, на които демонстрира бойните си умения, както и неадекватно състояние. В един от клиповете младежът е заснел как управлява автомобила си, а приближавайки зебра се засилва към пешеходците, които стреснато започват да бягат, за да не бъдат блъснати. На друг клип се забелязва как Динков е във видимо неадекватно и странно състояние, като дори не е ясна целта на качения видеоклип. Ясно е едно обаче, че Борислав никак не се срамува от поведението си. Социалните мрежи на брат му Валентин Динков са по-обрани и са с ограничено съдържание, което може да се разгледа само от негови приятели, пише TrafficNews.bg.

@trafficnews Един от обвинените в укривателство близнаци от Цалапица със скандални клипчета в Инстаграм. #trafficnewsbg #Plovdiv #Tsalapitsa #Bulgaria ♬ original sound – Trafficnews

Към момента семейството се е изселило от село Цалапица и се преместило в Панагюрище при свои близки, научи TrafficNews. По думите на кмета на пловдивското село- Ивайло Данаилов, къщата им вероятно ще бъде прехвърлена на техни близки, но няма информация да е обявена за продажба.

Припомняме, че преди дни Районен съд-Пловдив остави двамата братя в ареста с мотив, че ако бъдат пуснати с по-лека мярка има опасност да извършат и друго престъпление. Те са с повдигнато обвинение за лично укривателство, като според държавното обвинение са помогнали на Рангел Бизюрев да заровят трупа на убитото момче. Борислав осигурил транспортирането на тялото на Димитър с кола, а Валентин донесъл кирка и лопата, за да бъде изкопана дупка и да го заровят. След това нахвърляли отгоре строителни отпадъци от близкото сметище.

Именно квалификацията на обвинението предизвика вълна от протести. Близките на убития Димитър всекидневно организират шествия с искане за доживотен затвор за сочения като извършител Рангел Бизюрев и максимална присъда за двамата близнаци. Жителите на Цалапица са категорични, че ще се борят до край за справедливост. Всички искат двамата братя да бъдат обвинени като съучастници, а не помагачи, защото за тях това е съучастие в убийството.

Заради жестокия случай и установените пропуски по разследването, преди два дни вътрешният министър поиска оставките на директора на пловдивската полиция и шефа на районното в Стамболийски. И двамата отказаха да ги подадат, като заявиха, че са си свършили работата. Васил Костадинов бе отстранен от поста и преместен на друга длъжност, а ръководството на дирекцията бе поверено на комисар Радослав Начев, който ще управлява до назначаването на титуляр.

След последвали протести пред районното управление в Стамболийски със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов бе образувано дисциплинарно производство срещу началника на РУ-Стамболийски главен инспектор Ангел Керпиев, като до приключването на производството той е отстранен временно от поста си.

Утре ще бъде проведен пореден протест пред съдебната палата, но стана ясно, че двамата братя са решили да не обжалват ареста си пред Окръжен съд-Пловдив. Вчера от полицията съобщиха , че в 16 ч. в читалището на село Цалапица представители на ръководния състав на ОДМВР-Пловдив ще се срещнат с кмета и жителите на населеното място. Срещата е организирана по инициатива на дирекцията.

Целта е запознаване с конкретните проблеми в региона, обсъждане с местната общественост на съответни съвместни мерки за тяхното решаване, както и възможности за ефективно обезпечаване на обществения ред и сигурност. На срещата ще присъстват комисар Радослав Начев, който към момента ръководи областната дирекция, заместник-директорът комисар Сълко Литов и началниците на отдели „Криминална полиция”, „Охранителна полиция” и „Разследване”.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории