Мъж разби главата на жена си пред очите на трите им деца

кръв

Районният съд в Първомай издаде заповед за незабавна защита на жена от село Виница по Закона за защита от домашното насилие, след като тя е била малтретирана от съпруга си.

Това се е случило пред очите на трите им деца, които със собствените си ръце измили кръвта на майка си.

И в този случай в основата на агресията е мъжка ревност. Съпругът се прибрал от работа по обяд и макар домът им да бил подреден, а обядът – приготвен, той се подразнил, че жена му си гледа телефона.

Вдигнал огромен скандал, минал зад гърба ѝ и я ударил по главата с тежък предмет. Отворила се близо 6 см рана, кръвта плиснала навсякъде и децата били принудени сами да изчистят пода, дивана и леглата от кървавите петна.

След удара жената часове наред била в безсъзнание и се свестила чак в болницата в Първомай. Лекарите там ѝ оказали първа помощ, но преценили, че животът ѝ е в опасност, и я транспортирали в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив, където близо седмица медиците се борили за нея.

Състоянието ѝ било усложнено заради хронична хипертония и анемия. Многодетната майка е с пет шева на главата, има загуба на паметта и досега изпитва силни болки. Въпреки това, подобно на случая с Дебора, заключението на съдебно-медицинската експертиза е, че става дума за „лека телесна повреда“.

За пострадалата жена се грижат роднините ѝ, тъй като и след посегателството съпругът ѝ не спрял да я заплашва.

„Живее в постоянен страх и ужас и се притеснява от нов побой“, коментира адвокат Атанас Атанасов от Пловдивската колегия, който е специализиран в дела срещу домашно насилие и е поел защитата на жертвата, предава „24 часа“.

По думите му страховете ѝ от саморазправа са основателни, тъй като преди години, докато съпрузите работели в Гърция, мъжът я пребил, но тамошните власти взели адекватни мерки.

Само от началото на годината Районният съд в Първомай е издал близо десет заповеди за незабавна закрила на пострадали от домашно насилие жени.