Само в 7DniSofia.bg

Арест за майка, изхвърлила 8-годишния си син от кола

articles__c3d5841ec0555ae0af876d3b1c24026b

49-годишната жена от Царево е задържана за причиняване на лека телесна повреда на 8-годишния си син в условията на домашно насилие, съобщиха от ОДМВР-Бургас.

Сигналът за престъплението е получен на 1 август, а самото деяние е извършено на 29 юли. Около 18 ч. по т.нар. „Царевски път“ жената издърпала и изхвърлила от купето на лек автомобил „Пежо 307“, с бургаска регистрация, 8-годишния си син, с което му причинила лека телесна повреда.

По сигнала е образувано бързо производство, като след множество незабавни оперативно-издирвателни и процесуално следствени действия, 49- годишната жена е задържана за срок до 24 часа, а по искане на Районна прокуратура Бургас ѝ е постановена принудителна мярка „Задържане под стража“.

На пострадалото момченце е извършен разпит в Синя стая, в присъствието на квалифицирани психолози, съдия и особен представител.

Бързото производство е обединено с друго досъдебно производство срещу същата жена, образувано във връзка с подаден сигнал за това, че през неустановен период от време на 2023 год. оставила без надзор и грижа двете си малолетни деца на 5 и 8 години. Работата по случаите продължава от служители на Районно управление – Царево.