Само в 7DniSofia.bg

Скръбна вест! Отиде си известен адвокат, един от видните темплиери у нас

1691577099-dancho-700x445 (1)

В полунощ в неделя срещу понеделник е починал Данчо Джиков, съобщават от Ордена на Рицарите Тамплиери на Йерусалим, Велик Приорат България.

„С дълбоко прискърбие Ви съобщаваме, че в полунощ в неделя срещу понеделник ни напусна нашият Високоуважаем Брат Данчо Джиков, Велик Офицер на Храма, Заместник Велик Приор на Велик Приорат България, носител на Великия Кръст на Храма на Йерусалим.

Даровит юрист и радетел за справедливост, той беше наш Брат, вдъхновител и защитник, и истински християнин, и премина в редиците на небесното христово войнство, за да продължи своята мисия, да служи на Господ.

Нека душата му почива в мир и вечната Светлина я озарява! Не нам, Господи, не нам, на Твоето име дай слава! Опелото ще се състои на 10 август 2023 година от 13:30 ч. в храм „Свети Седмочисленици“

Неговият житейски и професионален път започва от Велико Търново, където живее и учи – в ОУ „Вела Пискова“ и Математическата гимназия. Завършва право в СУ „Св. Климент Охридски“. Работи като адвокат в старата столица до 1990 г.

През 1994 г. основава ЗК „Български имоти“. Две години е заместник-председател на Асоциацията на българските застрахователи и председател на Юридическата комисия към нея.

Бил е член на Управителния съвет на Гаранционен фонд „Гражданска отговорност“ и на Управителния съвет на Агенцията за малки и средни предприятия към Министерството на промишлеността. До последно работи като адвокат, което сам определя като делото на живота си.

До края на дните си остава свързан с Велико Търново чрез близките си и чрез многобройни колеги и приятели, които ще запазят спомена за един отдаден на професията си и на хората човек с добро и обичливо сърце, уточнява „Борба“.

Опелото ще се състои на 10 август 2023 от 13.30 ч. в храм „Свети Седмочисленици“ в гр. София.