Добрев пита защо ДБ ще скачат на Радев, а не на Асен Василев, след като президента сезира КС за спирането на концесията на „Росенец“

879652

Преди няколко седмици парламентът прие закон за прекратяване на концесията Росенец. Аз съм един от вносителите и смятам, че това е не само наше задължение, базирано на Регламент на ЕК с пряко приложение в България, но и морален акт от наша страна. Това написа във Фейсбук Делян Добрев от ГЕРБ-СДС.

Прочетох внимателно мотивите на президента, с които той изпраща закона в Конституционния съд. Според юристите на президентството, дерогацията на Асен Василев важи и за член 5к, който се отнася до заварените договори за обществени поръчки или за концесии.

Да Ви припомня, това е онази дерогация, за която Асен Василев заплаши и шантажира ЕК, че ще бойкотира всички санкции срещу Русия, ако не я получим. Получихме я. Резултатът от нея бяха прескъпи горива през цялото управление на ПП и МИЛИАРДИ свръхпечалби за режима на ПУТИН. С две думи – от тази дерогация спечели само Путин на гърба на бедния български шофьор.

Днес виждам, че цялото ДБ начело с уважавани от мен колеги са скочили яростно срещу Радев. И не мога да се стърпя да не ги попитам – защо срещу Радев? Не трябва ли да скачате срещу Асен Василев, който изнуди ЕК за тази дерогация, която се оказва, че защитава и Росенец? А Вие участвахте ли в това изнудване от самото начало? Асен Василев твърди, че има решение на МС за искане на дерогация. Вие имахте министри в този МС, подкрепихте ли това решение? Част ли сте омертата за милиардите към Путин от руския петрол? Защо не ме подкрепихте, когато предложих със закона за бюджета да отнемем дерогацията?

ПП нищо не ги питам. Те са ми ясни. Бранят със зъби и нокти милиардните руските интереси в петрола. Срещу какви месечни суми даже не ме интересува…


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории