Пребитото и остригано момиче във Видин имало ограничителна заповед срещу насилника си

879416

Районна прокуратура – Видин привлече в качеството на обвиняем 19-годишния Р.Р. по образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 142а, ал. 5, вр. ал.4, вр. ал. 1 и по чл. 296, ал. 1 от НК.

Понастоящем е установено, че обвиняемият Р.Р. противозаконно лишил от свобода 22-годишната С.С., като я заключил в дома си в гр. Видин. Престъпното деяние продължило повече от две денонощия – от 12,00 ч. на 30.07.2023 г. до 06,30 ч. на 02.08.2023 г. Той нанесъл на жената побой с юмруци и ритници по главата и тялото и остригал косата ѝ с ножица. Престъпното деяние е извършено от него в условията на домашно насилие по начин мъчителен и опасен за здравето на пострадалата.

Р.Р. е привлечен към наказателна отговорност и за неизпълнение на заповед за незабавна защита от домашно насилие от 10.07.2023 г. по гражданско дело на Районен съд – Видин. Той е задължен да се въздържа от извършване на домашно насилие и му е забранено да доближава С.С. на разстояние по-малко от 100 метра.

Към настоящия момент е извършен оглед на местопроизшествието и са иззети вещи, имащи отношение към предмета на престъплението.

Наблюдаващият прокурор даде указания за действията по разследването, в това число конкретизиране на фактическата обстановка, касаеща време, място и начин на извършване на деянията. Предстоят разпити на свидетели и назначаване на комплексни съдебнопсихиатрични, психологически и съдебномедицинска експертизи. Следва да бъдат установени причинените на пострадалата телесни увреждания, техният вид и характер.

С постановление на прокурор от Районна прокуратура – Видин Р.Р. е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо извършителя на престъпленията.