Само в 7DniSofia.bg

Нелепо! „Възраждане“ тръгнаха по стъпките на ПП-ДБ: Те стоят зад този нелепо скалъпен скандал

payimage-523073-scaled

Според публикация в американските медийни канали сред разписалите сигнала на Български хелзинкски комитет (БХК) интелектуалци е и Виктор Меламед – почетен консул на Кралство Тайланд. „Възраждане“ изпраща запитване до Министерството на външните работи с молба да установи не е ли това поредно вмешателство във вътрешните работи на страната ни от представител на чужда държава.

Това се каза в позиция, разпространена от пресцентъра на партията.

„Все по-ясно се вижда, че вероятно ПП-ДБ стоят зад този нелепо скалъпен и абсурдно изглеждащ скандал. Хора с неизяснено гражданство, които се самопровъзгласиха за обединители на нацията, хора, които направиха срамен компромис, влизайки в коалиция с уж политическия си противник ДПС и ГЕРБ-СДС с оправдание, че е в името на демокрацията и благоденствието на нацията. Същите тези „обединители на нацията“ сега искат разпускането на най-голямата опозиционна партия. Те, разбира се, знаят, че нямат никакво основание за това, но манипулирайки общественото мнение чрез подписите на т.нар „интелектуалци“ целят отново разединение в обществото, отклоняване на вниманието от истинските, актуални и тежки проблеми, от провала им в управлението и укрепване на авторитарната им власт над всички и всичко. Същите тези „обединители на нацията“ очевидно продължават да се обучават на дипломация в „Гугъл“, посочват от „Възраждане“.

„Екипът ни тръгна по стъпките на ПП-ДБ и направи кратка справка в основния източник на информация за представителите на ПП-ДБ – „Гугъл“, където установихме, че Виктор Меламед е пиарът и лобист на крупни международни компании, опериращи в България от десетилетия. Също така от 1997 г. той е председател на Федерацията на ционистите в България и е активен член на еврейската общност в България, като осъществява контакт на Американския еврейски комитет с България.“ От 2003 г. Виктор Меламед е почетен консул на Кралство Тайланд в България“, се казва в позицията на партията.

„След това кратко описание оставяме сами да си направите извода за кои държави работи, за чии интереси лобира лобистът, искайки забраняването на третата политическа формация в българския парламент, която е най-голямата партия в България с 358 000 избиратели, тъй като тези преди нея са коалиции. Ние ще проследим биографиите и на останалите „интелектуалци“, подписали позорния писък, който възстановява фашизма в България, представяйки го за демокрация“, заявяват от „Възраждане“.