Само в 7DniSofia.bg

Голямо газене: 7 от 7 за България на Европейското

16904679422

Националният ни отбор по волейбол под 17 години е най-доминиращата сила на европейското първенство в Черна гора. От всички 16 тима само „лъвчетата“ са с един загубен гейм. Финалният акорд в груповата фаза беше седмата победа – над Гърция с 3:0 гейма (25:18, 25:11, 25:22). Само в третата част имаше интрига. В първия гейм нашите поведоха от рано и с всеки момент увеличаваха аванса си. Когато резултатът стана 16:10, съперникът започна да мисли за втората част.

Българският тим с треньор Десислава Величкова беше още по-убедителен във втория гейм. Нашите поведоха с 3:0, а когато резултатът набъбна на 8:2, беше ясно какво ще се случи до края. Завършихме частта с пет безответни точки.

Третият гейм беше най-интересен. В него гърците дори няколко пъти ни поведоха, но с твърде крехък аванс, за да ни притесни. За последно това се случи при 17:16. Колкото и да се опитваха поне да ни вземат гейм, гърците не успяха.

Съперникът ни на полуфинала ще стане ясен след последния мач Италия – Полша довечера. „Дружина полска“ ще задмине противника при победа и ще играе с България. Ако Италия спечели, то нашият съперник ще е или Испания, или „скуадрата“.