Доц. Киселова: Служебните кабинети предизвикаха ревност у политиците

877997

В момента имаме една чернова, по която се обсъждат конкретни предложения, може би в началото на следващата седмица ще има внесен проект. Целта на конституционните промени е да се подобри функционирането на съдебната власт. Разбира се, бяха включени и други теми, които за съжаление предизвикаха повече емоции, отколкото юридически разговори. Това заяви в ефира на Nova News преподавателят по конституционно право доц. Наталия Киселова.

Тя напомни, че проблемите в съдебната част на Конституцията не са от последните няколко години, а още от самото приемане на основния закон през 1991 г. Според нея именно това е най-слабата част от конституционната уредба.

За намерението на депутатите да премахнат служебните кабинети доц. Киселова обясни, че тяхната функция е за да може президентът да тушира напрежението, когато редовното правителство е паднало.

Спадането на напрежението има за цел при избори политиците да се фокусират върху предизборната кампания, а не да останат в управлението. За съжаление в последните две години доминираха служебните правителства и това предизвика ревност у политиците, че не управляват те, смята Наталия Киселова.

По думите ѝ правителство, което е загубило вот на доверие, не е правилно да остане на власт.