Само в 7DniSofia.bg

Киро и Асен пак вият от болка! Бойко отиде в Пловдив и им навря едно тепе в задниците…

Пловдив - Бойко Борисов - посещение

„Оказа се, че тези 10 месеца никаква диверсификация не са правили. Избирателите на ПП и ДБ как си обясняват, че всеки ден между 8 и 10 млн. кубика руска газ влизат в България? Това ли им е диверсификацията? Извинявайте.“ Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Пловдив.

„3 години руски петрол с дерогация. Погледнете сега навънка цените същите ли са на дизела и на бензина?! Без дерогация – същите. Заминаха ли 7 млрд. долара за Путин? Заминаха. Какви са тези глупости кой е помогнал на Путин. Никой повече от тях. С тези комисии, които си правят, всичко излиза наяве“, добави Борисов.

Той призова договора с „Боташ“ да не бъде отхвърлян с лека ръка. „Ако някой имаше ум в тази държава и мислехме като държавници, щяхме много внимателно да изследваме този договор. Войната в Украйна ще продължи и както се забрани руският петрол, така ще се забрани и руската газ“, заяви лидерът на ГЕРБ и добави: „Тогава моята далновидност да закупим 20% от терминала в Александруполис, огромната инфраструктура на газовия хъб „Балкан“ или „Балканския поток“ заедно с пристанища за втечнен газ в Турция – дават на България изключително геостратегическа възможност да диверсифицира на 100% Украйна, когато спре руският газ и за Украйна“, заяви Борисов.

Той посочи, че всичко това го има в този договор. „Към днешна дата може да изглежда неизгоден, но когато дойде забраната за руски газ, това това ще бъдат местата, откъдето ще влиза газ в Гърция, Турция през България. А тази забрана за руския газ ще дойде в момента, в който Европа си довърши терминалите за втечнен газ“, прогнозира лидерът на ГЕРБ.

„Какво излезе от желанието им да атакуват ГЕРБ за „Балкански поток“, желанието им да атакуват Радев заради „Боташ“, излезе, че ние имаме 11 танкера, платени до момента, един стои в Турция и нито един не е влязъл в България. Това ли ще обяснят в предизборната им кампания тези евроатлантици, както обичаме да казваме. Всъщност ние българите сме платили 11 танкера и един само стои в Турция, другите ги няма“, подчерта Борисов.

Борисов коментира и искането на Главчев да бъде и външен министър.

„Темата дали Главчев иска да е и външен министър, не е моя, коментира Борисов. Защо не коментираме, че майката на кмета на район „Подуяне“ е министър от ПП“, попита реторично Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира коментира и думите на президента, че предложението Главчев да бъде и външен министър, освен премиер е „авангардно“, както и, че все още не е разбрал с какво точно се е заел като премиер. „Той не знае, той беше избран за шеф на Сметната палата, а новата Конституция го прати на най-високия пост в държавата. Вие какво си мислите, че да си премиер е лесна работа. Ние досега ставахме премиери с над 100 депутата зад нас, първа политическа сила, с мощна коалиция, тогава управляваш с размах, защото имаш доверие зад себе си. Сега дали е шеф на Сметната палата или омбудсман или какъвто и да е шеф на БНБ, без партия, без нищо, изведнъж му се дава цялата власт в държавата. Ние сме се готвили за тези постове – аз като главен секретар, като кмет на София, с екипи, с хора, със състави. Това са сложни работи“, подчерта Борисов.

Той също така заяви, че ГЕРБ не приема услужливите медии. „На ПП да не зададат нито веднъж въпроса трябва ли да се смени строителният министър, чийто син е кмет на „Подуене“ от ПП, а майката е министър. Или как Гвоздейков е министър? Как Вътев остана министър? Как областните управители, с кое право са от ПП в момента в Пловдив? Та само за външния министър ви диктуват да питате?“, каза още Борисов.