Само в 7DniSofia.bg

ЦСКА показа нещо много любопитно

16902714791

ЦСКА използва профила си във „Фейсбук“, за да призове своите фенове за мощна подкрепа в четвъртък по време на мача срещу Сепси от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Тимът на Саша Илич приема носителя на купата на Румъния от 20:00 часа на „Армията“.

„Червените“ показаха извадка от програмата на мача си срещу английския Нотингам през 1980 г. На публикувания откъс са думите на 13-годишния тогава Любомир Николов, които демонстрират любовта и вярата, които феновете на „армейците“ винаги са имали в отбора си.

„Все още не съм гледал Нотингам на стадион, а само по телевизията, която показва, че те могат да бият, но понякога и… да падат. ЦСКА трябва да играе силно, много силно! И да победи! САМО ЦСКА! Ние-малките пак ще сме най-шумни. Ако ни помогнат и чичковците, стадионът ще гърми. Дано бъде така! Как иначе ще искаме от армейците победа!…“, пише в обръщението на Любомир Николов преди мача срещу актуалния носител на КЕШ Нотингам, спечелен от ЦСКА с 1:0 на 17 септември 1980 г.

„Тази подкрепа е била вдъхновение и мотивация за славните „армейски“ победи в Европа. Тя е една от причините ЦСКА да се превърне в Убиец на европейски шампиони и да слави родината ни Стария континент. Тази седмица стартира ново европейско предизвикателство. Имаме нужда от малките, шумни армейци и „чичковците“, които да помагат. Имаме нужда стадионът да гърми!“, обявиха от ЦСКА.