Само в 7DniSofia.bg

Гешев отиде на Рожен и обяви: Отказвам се от охраната си от НСО

875204

Бившият главен прокурор Иван Гешев е присъствал на церемонията по вдигането българския трибагреник на Рожен. Това става ясно от негови публикации в профила му във Фейсбук.

„Съборът на Рожен продължава, както и моите срещи с хората. Всички те искат справедливост и по-добър живот в България. Тази цел е и моя цел Никой да не се съмнява, че ще я постигна“, написа Гешев.

В предходен пост в социалната мрежа той написа: „Българското знаме се издигна на 111 метра в Рожен. Високо над Родопите – за щастие и радост на всички родолюбци. Нека националният ни флаг послужи за обединение в името на Отечеството и никога да не се използва за поредното безсмислено разединение. Да си спомним, че сме били и пак можем да бъдем велика нация. Съединението прави силата не е просто девиз – това е повеля, завещана ни от нашите предци. Да живее България!“.

„Днес реших да се откажа от назначената ми охрана от НСО. Смятам, че държавният ресурс не трябва да бъде използван за обезпечаване на личната ми сигурност, тъй като вече не съм главен прокурор. Благодаря на служителите от НСО за тяхната отдаденост и професионализъм“, написа по-късно Гешев.