Потресен родител: Майки на 7-ци организират парти в нощен бар за завършването им

Дискотека

Майки на седмокласници от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ организират по случай завършването им парти в нощен клуб в Бургас. Това пише в сигнал до Флагман.бг родител, който останал шокиран, след като разбрал за инициативата и че неговото дете също трябва да участва в тържеството.

Първоначалната идея е била да се съберат да отпразнуват в ресторант. В един момент обаче майки на няколко деца са решили да променят плановете за мястото на събитието. Децата и техните класни ръководители ще се съберат на 1 юли в плажен бар, като купонът ще започне в 17 часа и ще продължи до 21 ч., се казва още в сигнала.

„Не всички родители бяхме запознати с новото предложение. Никой не ни е питал. На родителите на петте класа просто ни се съобщи, че тържеството ще бъде в заведение на плажа. Не е нормално 13-годишни деца да празнуват там, където се сервира алкохол и цигари. Тези места са за възрастни хора. Седмокласници не бива да посещават барове дори с родителите си, камо ли без тях, възмутително е“, казва бащата на едно от децата.
Според него класните ръководители приемат предложението за нормално, което било още по-потресаващо. „Самият факт, че се oрганизира и се съобщава за осигурения куверт и т.нат., означава, че са съгласни. Най-малкото – те не са се противопоставили“, твърди бургазлията.

Той подчертава, че това тържество гази Наредбата за обществения ред на Община Бургас.

„Има няколко нарушения. Първо – забраната за след 20 часа децата под 14-годишна възраст да са навън без придружител. Второ – забранява се продажба, сервиране и консумация на алкохол и цигари на деца под 18 години. Забранява се посещението на питейни заведения на лица под 18 години в часовете от 22 до 7 часа сутринта. Да, те ще са до 21, но какво гарантира, че няма да продължат и след това. Рекламирането и продажбата на алкохол и тютюневи изделия на организирани детски, младежки увеселителни мероприятия също е забранено. Кой ще извършва контрол какво поръчват и консумират, това са над 100 деца?! Трябва да разчитаме на съвестта на персонала ли?! Ако стане инцидент, кой ще отговаря?! Иначе се възмущаваме, че масово младите хора употребяват наркотици, а ние по този начин не ги ли насърчаваме?! Няма да се учудя вече да се организират подобни тържества и за първокласниците“, пише още в сигнала.

Флагман.бг за коментар и ръководството на учебното заведение. Директорът Снежана Няголова обясни, че не е запозната с подобна организация. „Приоритет ни е външното оценяване в момента и никакви тържества не са на дневен ред. Ще проверя и ще забраня подобни инициативи“, каза тя.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории