Скандално: Голяма вражда в Левски довела до сбиване

1682405799414168

Втората най-влиятелна фракция в „синята“ агитка – „Ултрас Левски“, се разпадна. След серия от вътрешни сбивания и скандали фенклубът окончателно спря да посещава мачове на отбора.

За последно представители на „Ултрас Левски“ бяха организирано в първия пролетен кръг, когато „сините“ посрещнаха Черно море на стадион „Ивайло“ във Велико Търново, след като бяха наказани с лишаване от домакинство. Оттогава емблематичната агитка, която подкрепяше отбора от сектор „А“, не ходи на мачове. Само шепа от феновете, заставали зад знамето на „Ултрас Левски“, идват на трибуните, но като обикновени привърженици.Проверка на „Мач Телеграф“ показа, че заличаването на фракцията е стартирало с масов вътрешен бой след загубата на Левски от Хамрун в Европа. В сдружението, в което доскоро основна бройка привърженици бяха от фенклубовете „South Division“, „Синя Хунта“ и изгонени от „София-Запад“, са си спретнали масов бой още на „Герена“, докато излизат от стадиона.

Скандалите се засилили още повече, след като двама от основните тартори на „Ултрас Левски“ – Адриан – Дългия и адашът му – Адриан по прякор Щази, по различни причини ограничиха присъствието си на стадиона. Първият заради семейни проблеми, а вторият участва в пътен инцидент, пише още изданието. Отделен въпрос е, че двамата имаха ужасен конфликт от 2017 година, с който всички в сектор „Б“ са запознати и определят последвалото им съдружие като безпринципно.

В отсъствието на Дългия и Щази вътрешната вражда в „Ултрас Левски“ се е увеличила още повече и към днешна дата „South Division“ дори са си наели ново помещение, в което да се събират, а там не са поканени представителите на „Синя Хунта“. На този етап няма изгледи фракцията да се събере и отново да подкрепя Левски от сектор „А“.