Само в 7DniSofia.bg

Възрастна жена изгуби пенсията си преди Великден, дарители успяха да възстановят сумата

2113012746

Възрастна жена изгуби пенсията си и остана без пари за празниците. Тъжната история е от Враца, а за нея заяви близка на пострадалата.

„ На 11 април към 17 часа с приятелката ми дойдехме и седнахме на пейката. Трябваше да дама пари на един човек. Станах от пейката и извадих от джоба 60 лв.. Останалите мои пари бяха в другата половина от калъфчето и очевидно са паднали – 320 лв.. Сутринта пристигнах и обикалях – нищо не открих “, изясни Сълза Антонова.

„ Две нощи не съм спала от мисълта, че парите ми са отишли и няма по какъв начин да преживея. Тази нощ не съм спала от трогване и неспокойствие, че има толкоз положителни хора “, добави тя.А повода за вълнението ѝ е, че откакто нейната другарка Литка занася известие в локалната кабелна телевизия, с цел да даде публичност на случилото се, а врачани са откликнали.„ Тръгвайки си оттова, по стълбите ме срещна едноблаго момиче, което държеше козунак и 10 лв. и ми сподели – „ дайте ги на тази жена “. Аз се разплаках. Тя не си сподели името “, изясни Литка.

Утре е и рожденият ми ден. Великден ще е извънредно благополучен празник, съобщи тя пред bTV
Широк отзив има и в обществените мрежи, като цялата сума от пенсията е била възобновена.„ Прочетох. Представих си, че това може да се случи и на моята майка “, споделя Габриела, която подари пари на Сълза. „ От нощес разбрах, че има доста положителни хора. Животът има тъмна и светла страна. Светлата са хората, призвани да вършат положително “, добави Сълза Антонова.