Само в 7DniSofia.bg

Извънредно! ГЕРБ със сензационен брифинг: ЦИК да си преразгледа решението и да вземе мерки

бойко борисов герб

ГЕРБ поиска ЦИК да преразгледа решението си за сумарно записване на гласовете от хартиения и машинния вот, обявиха на брифинг от партията.

“Уважаваме всяко решение на независим орган, в това число и ЦИК, но не означава, че се съгласяваме с него. Решението на ЦИК не намира подкрепа”, каза Росен Желязков.

По думите му броенето на вота поотделно ще даде отговор на “много въпроси за статистиката и бъдещи управленски решения”.

И заяви: “Не приемаме всички упреци, че ГЕРБ-СДС имат отношение при вземане на решението. Ще настояваме ЦИК да преразгледа това свое решение”.

Според Радомир Чолаков желанието на ЦИК е било да опрости протокола, но решението не е удачно. Според него няма проблем резултатите да се отчитат в две колони – една за машинните и една за хартиените бюлетини.

„Това, за което настояваме, е ЦИК да предприеме всички мерки за честни, демократични избори. Знаете, че във всички секции ще има видеонаблюдение и застъпници, насърчаваме хора да участват в наблюдението при броенето на бюлетините“, добави той.