Само в 7DniSofia.bg

Наглост и безочие! Скандалната полицайка Симона Радева с неочакван ход: Оспорва уволнението си

симона радева полицайка

Бившата полицайка Симона Радева, която бе уволнена от МВР след катастрофата на бул. „Черни връх“, финтира МВР, изненадвайки го с неочакван ход. При зловещата катастрофа, обвиняем за която е Георги Семерджиев, загинаха две млади жени. Симона Радева бе посочена като съучастник на Семерджиев – помогнала му да се укрие от правосъдието, предава Стандарт.

Симона Радева оспорва пред съда отстраняването си. Аргументът е, че не получила исканото от нея допълнително време, за да отговори на комисията, разследваща евентуални нейни нарушения покрай този инцидент, става ясно от материалите по делото.

Пред съда адвокатът ѝ твърди, че не ѝ била дадена възможност да се защити пред дисциплинарната комисия и затова уволнението трябва да бъде отменено. Решение по делото все още няма.

Подозренията за връзка на Радева със Семерджиев се появиха веднага след тежката катастрофа, след която Семерджиев избяга, а по-късно бе арестуван в апартамента си.

Че Радева и Семерджиев се познават бе потвърдено в рамките на наказателното дело, което се води срещу него. Пред съда младата жена призна, че след катастрофата му е занесла стълба, с която той се прибрал в жилището си. Според прокуратурата това се е наложило, защото при бягството си той оставил ключовете от дома си в смазаната кола.

По проверката срещу нея в МВР са били приобщени разпитите на свидетели по наказателното разследване. Според адвоката ѝ обаче показанията им са били приети безкритично и на доверие.

„Комисията е била длъжна да призове жалбоподателката, за да даде обяснения и да бъде изслушана. Била е призована, явила се е, дала е обяснения и е помолила да ѝ са даде възможност за становище в 7-дневен срок“, казва той. За да оправдае допълнителния срок, Радева в представила лист от медицински преглед. Това обаче е било отказано от комисията, обяснява адвокатът. Така било ограничено правото ѝ на защита.