Само в 7DniSofia.bg

Вежди Рашидов разплака с изповед за рака, смъртта на майка му и призна: Политиката ми взе много

вежди рашидов

„Не съм мечтал да съм шеф на парламента. Станах такъв, за да спася една ситуация – трябваше да се гласуват закони и бюджети. Това, че България не може да се успокои и да направи правителство, не ме радва. За мен е без значение кой ще управлява, важното е да умее“.

Това заяви в ефира на Нова телевизия бившият министър на културата и председател на 48-то НС Вежди Рашидов от ГЕРБ.

„Хора, които и себе си не чуват, няма как да чуят друг. Да ползват изречения и думи без смисъл и значение за историята, е безсмислено да се опитвам да им наливам акъл“, каза той.

Той проговори за загубата на майка си, когато е бил четвърти клас:

„Минах през тази загуба като всяко дете. Нося спомена за майка си. Майка се губи, трудно е. Липсата й остава завинаги. Майката е много особено нещо, тя е всичко. Бях по сиропиталища, насам-натам. Растяхме, дивеехме, страдахме, биехме се, радвахме се, като всички деца, но без мечти“, каза той.

„В живота си съм искал да бъда едно нещо – художник. Господ ми даде шанс, реализирах нещата си, нямам основание да съм недоволен. Не съм полагам усилия за нищо друго“, каза той и добави, че каквото му се е случил, просто е станало.

Рашидов призна, че като всеки нормален човек греши.

„Ние съществуваме с низ от грешки и компромиси. Имам грехове и грешки. Имам такива към своите деца, към съпругата си, към приятели. Имам лошо качество – когато разбера, че съм сбъркал, отивам и се извинявам. Да се извиниш е най-трудното нещо. Лесно е да наскърбиш някого, трудно е да загърбиш гордостта и да молиш за прошка“, каза той.

„Политиката ми взе много. Много хора се ровеха в личния ми живот, лепяха ми етикети, създаваха ми образ. Този образ влияе върху семейство, близки и приятели. Това е ненаказуемо в нашата държава“, каза той.

Рашидов призна, че хората много го обичат и това го радва.

„Време е да съм стар бохем малко, покрай някое море“, заяви той на въпрос дали би се кандидатирал за следващия парламент.

„Направиха ми биоскопия. Огледаха ме с маркучи и Любо Спасов ми каза, че имам рак на гърлото. Казаха ми, че е злокачествен и трябваше да се лекувам моментално, преди да направя разсейки. Отслабнах с 36 килограма. В момента, в който чуеш диагнозата, умираш. Човек вече чака смъртта. Трудно ходех, трудно се храниех. Имам нарушени гласни струни, слава богу, че говоря“, каза той.

„Съпругата ми е най-силното и трайно нещо, което съм имал до себе си. Без нея днес нямаше да съм жив. Тя е изключителен човек“, заяви Рашидов.