Край! ГЕРБ прочете присъдата на Корнелия Нинова: Нека видим действията на БСП

десислава атанасова

ПГ на ГЕРБ-СДС ще прецени какво ще е поведението ѝ, след като станат ясни действията на БСП.

Това заяви в Русе председателят на парламентарната група Десислава Атанасова, цитирана от БНР, след като днес президентът Румен Радев връчи третия мандат на БСП и водачът на партията Корнелия Нинова съобщи, че ще поиска от Националния съвет на политическата формация мандат да преговаря с всички партии, като председателите им ще бъдат поканени на лидерска среща, пише novini.bg.

„Имайте търпение да изчакаме дали Националният съвет на БСП, когато се събере, дали ще реши да покани на лидерска среща някои от лидерите на парламентарните групи, в това число и на нашата ГЕРБ-СДС, защото от ден първи ние казваме, че има необходимост от лидерска среща. Винаги има нужда от разговори, не говорим за преговори. Винаги има нужда от разговори, особено когато касае бъдещето на държавата ни“, коментира тя.

От своя страна лидерът на СДС Румен Христов посочи: „Ако бъдем поканени на такава среща, ние ще вземем участие, но не очаквайте, разбираемо, подкрепа от СДС за БСП. Това няма как да се случи.“

От коалицията ГЕРБ-СДС виждат в решението на държавния глава да връчи третия мандат на БСП естествено продължение на работата на назначения от него служебния кабинет с участието на кадри на социалистическата партия и нежеланието на Радев да бъде съставено редовно правителство.