Шокиращи думи! Депутати казаха съдбата на страната: Още две седмици работа и приключваме

payimage-566395

Още две седмици работа и приключваме. В това бяха единодушни пред „Марица“ депутати от ГЕРБ, БСП, ДПС и „Промяната“, без дори да знаят при коя партия ще отиде третия мандат. Те очакваха президентът Румен Радев да прати писмо до избраната от него партия в петък сутринта, а самото връчване да е в понеделник.

„Нямам никаква идея дали ще дойде при нас. Честно казано, колкото и вие сте наясно дали ще правим опит за правителство, ако получим мандатът, толкова и ние“, каза депутат от ДБ, като се аргументира с непоследователното поведение на ГЕРБ.

От друга страна в ГЕРБ рязко млъкнаха по темата за подкрепа към мандат на ДБ, което „десните“ приеха като явен сигнал за отиване на избори.

От БСП признаха, че очакват Радев да им връчи мандат точно на тях по две причини – първо, за да не къса съвсем връзка с червените избиратели, които са и негов електорат. Второ, да удари още един път по Корнелия Нинова, като покаже в каква политическа изолация е тя.

„Готови сме веднага да предложим план за преговори за съставяне на кабинет с мандат на БСП, ако Радев ни даде мандата. И ще го направим. Друг е въпросът каква подкрепа ще получим“, сподели ръководен фактор от социалистите, пожелал анонимност.

От ГЕРБ признаха, че им е наредено да се готвя за избори през март. Те обвиниха за липса на правителство „Промяната“, конкретно Кирил Петков и Асен Василев, които не дали сигнали към ДБ за обща НАТО-вска, прозападна коалиция.