Слави ги разката: Асен и Настимир са в схемата с криптопирамидата Nexo. Настава ад в държавата

настимир ананиев

Днес излезе, че банката на криптовалута Nexo, която се разследва, 7 американски щата са скочили, че това е една пирамида на криптовалута и става въпрос за едни 90 милиарда, от които главните играчи са си тафнали 1 милиард и 400 милиона.

Това заяви лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов пред 7/8 ТВ във връзка със спецоперацията на прокуратурата и ДАНС срещу криптопирамидата Nexo, ръководена от бившия депутат от Реформаторския блок Антони Тренчев, който пък има общи фирми с Настимир Ананиев от ПП.

Припомняме, че по данни на държавното обвинение, разследваната схема е за над над 94 млрд. долара. Установено е и са събрани доказателства, че клиент на платформата е човек, официално обявен, че финансира терористични актове, медийни публикации посочват че става дума за „Хамас“.

Ето какво казва още Трифонов:

Настимир Ананиев има общи свързани фирми. Асен Василев е човек, който е ходил всеки ден в офиса им и са били много близки и ги е съветвал, но всички си траят. Ако в техния офис бяха хора свързани с „Има такъв народ“, това щеше да е първа новина. Сега се говори, че „известни депутати са имали нещо общо“, добави той в разговор с Тошко Йорданов, който бе споделен в социалната мрежа Фейсбук.

„Имам чувството, че живеем в една абсурдна държава, пълна с лъжи, лъжци и хора, които вярват на лъжите им. Асен Василев излезе по една телевизия и каза, че Бойко Борисов и президентът се виждат всеки ден. Без да нито доказателства, нито снимки“.

На президентът най-накрая му писна и той каза, че се чувства виновен за това, „че тия са шарлатани“.

„Лорер е роден лъжец. Той преди това се е тренирал. Знам какво означава неистината. Той така се е родил, заедно с ония двамата, които са се репродуцирали или клонирали и са станали много, като Настимир Ананиев“, коментира още Трифонов.

По думите му силата вече не е в истината, а силата е в това да лъжеш, защото всички ти вярват.

„Сигурно аз не нещо не съм в ред. За да се лъже толкова и хората да вярват. Лъжата е станала разменна монета. Явно силата не е в истината, а е в това да лъжеш, защото всички да ти вярват“.

„Има двоен аршин – когато сценаристите на Слави направят пошла песничка, настава ад в държавата, а когато Ицо Хазарта пее за запек е изкуство. Може би ние ги провокираме.“, каза още лидерът на ИТН.