Само в 7DniSofia.bg

Шапки долу! Всички говорят за тази 91-г баба с два бастуна на Витоша, радва стотици

баба

За силата на човешкия дух няма ограничения, нито възраст. Нещото, което дава стимул и смисъл да продължим, е това, което сам човек открие за себе си. И да, нищо не идва наготово, нито знание, нито прозрение, нито онзи живец, който ни прави красиви, независимо на каква възраст сме, съобщава Glasnews.bg.

Такава е и историята на 91-годишна жена. С бодрост тя често прави разходки по Витоша. Макар да се движи със скоростта на костенурка и два бастуна, тя поддържа тялото си във форма.

Ето какво написа Евгени Петров, имал радостта да се запознае с възрастната жена:

„Срещнах тази възрастна жена днес на Обиколната пътека на Витоша, която минава по Рилския водопровод.

Казахме си „Добър ден“, заговорих я. Тя е на 91 години, ходи съвсем бавно със скоростта на костенурка но с постоянството на китайска капка и така беше изминала впечатляващото разстояние от центъра на Симеоново през Езерата до срещата ни. Това са около 3 км все по стръмното и беше преодоляла към 250 метра денивелация!

Впечатлен помолих да я снимам. Лицето й изразяваше енергия и оптимизъм. Пожелах и още здраве и двамата продължихме всеки по пътя си.

Та да знаете, има и по-впечатляващи неща от това да се топнеш в Тунджа на Леденото хоро и да викаш – Да живей България на три ракии, или менче вино.“

„Това е старата генерация, упорити, възпитани да преодоляват всякакви трудности. Тези хора са расли в много трудни времена,“ коментира жена.

„Дамата има много свеж вид, независимо годините. Много млади жени може да засрами,“ написа друга.

„Срещала съм и аз! Много жизнена! Страхотна туристка!,“ пишат още.