Само в 7DniSofia.bg

Ексклузивно! Нещо невиждано се случва: Саша Илич атакува рекорд с ЦСКА

саша илич

Треньорът на ЦСКА Саша Илич започна добре престоя си начело на тима. „Армейците“ са лидер в класирането на efbet Лигата и ако продължат със силните изяви, 44-годишният сърбин може да влезе в историята на клуба, предава Блиц Спорт.

Саша Илич е 15-ият чужденец начело на „червените“, но нито един от предишните 14 не е водил ЦСКА в рамките на цял един сезон. Най-близо до подобно нещо е Енрико Катуци, който през сезон 2000/01 е начело на ЦСКА в 25 от 26-те кръга. Италианецът тогава е заменен през зимната пауза, но на старта на пролетния дял „армейците“ губят с 1:4 като гост на Литекс и Катуци е върнат на треньорския пост.

Единствен от чуждестранните наставници шампионска титла е печелил покойният Миодраг Йешич – през 2005 г. Григорий Пинайчев е единственият иностранец, извеждал ЦСКА до спечелването на националната купа. Това става през 1965 г., когато купата на Съветската армия е със статут на купата на България.

Луиджи Симони (2002), Милош Крушчич (2020) и Алън Пардю (2022) водят ЦСКА на финал за Купата, но не успяват да спечелят трофея. Симони губи с 1:3 от Левски на стадион „Славия“. Крушчич пада от Локомотив (Пловдив) след дузпи на „Васил Левски“, а Пардю претърпява поражение с 0:1 от „сините“ на Националния стадион.