Извънредно! Кървави подробности за кошмара с автобуса-ковчег, версиите са две

катастрофа автобус

68-годишна жена е загинала при тежката автобусна катастрофа край Свиленград. Тя е с постоянен адрес в град Бургас и е била част от екипа, организирал екскурзията. Това стана ясно на извънреден брифинг за инцидента.

Д-р Георги Гелов от болницата в Хасково разкри, че там са закарани по-тежко пострадалите. „При нас са пристигнали 10 души, от които 9 са били по-тежко пострадали. 4 души са в ортопедия. Става въпрос за жени със счупени мишници, травми на таза и т.н., но контузиите им не изискват оперативна намеса“, обясни той.

„Деца е имало, но никое дете не е идвало при нас на преглед. Отказали са да бъдат прегледани, явно са в добро състояние. Нямам информация за пострадалите, които са в Свиленград и Харманли“, подчерта той.

По думите му друга дама, част от екипа на компанията, организирала екскурзията и водачът са пострадали. Той е на 51 години. Те имат травми на прешлените, но нямат засегнати нерви. „Тези травми ще отшумят, нямат засегната подвижност“, каза д-р Гелов.

На брифинга стана ясно, че първата регистрация на автобуса е преди 25 години. Минал е през октомври технически преглед, а преди това през април. „Такива превозни средства минават на всеки 6 месеца на технически прегледи. Все пак ще се установява дали е имало технически проблем, който е причина за инцидента“, заяви окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов в ефира на Нова тв.

Две са основните версии за тежката катастрофа с автобус с 40 души между свиленградското село Младиново и харманлийското Дрипчево в неделя вечерта.

Едната е човешка грешка във връзка с несъобразена скорост за мокрия участък, а другата – техническа неизправност.