Само в 7DniSofia.bg

Педофилски скандал разтресе България! Похотлив даскал посегна на деветокласничка, а после…

арест полиция

Преподавател по чужд език в Спортното училище „Г. С. Раковски“ е бил освободен, след като срещу него е подаден сигнал, че е опипвал деветокласничка, пише Про Нюз Добрич.

По информация на медията случката е от 7 декември. Разиграла се е в Общежитието, където живеело момичето. Доскоро то било със семейството си в Германия. Върнало се и от две седмици учи в Спортното училище. Състезателка е по вдигане на тежести.

След като преподавателят си е позволил да я опипва, както тя твърди, подала сигнал в полицията. След това учителят е бил уволнен.

Има подаден такъв сигнал, на който са реагирали от Първо районно управление на полицията в Добрич, потвърдиха от прокуратурата в града. Има образувана полицейска преписка, по която се извършва проверка. Установени са свидетели, които са видели какво се е случило и са разпитани.

След приключване на проверката материалите ще бъдат докладвани на държавното обвинение. Тогава ще стане ясно дали срещу учителя ще бъде повдигнато обвинение за блудство с непълнолетна.

„При възникналите обстоятелства сме прекратили взаимоотношенията си с него. През последните около 4 години той беше при нас като лектор на граждански договор, който е прекратен“, каза директорът на Спортното училище Николай Дяков.

Той допълни, че случаят се разследва, но във всички случаи такова поведение не е морално, ако оплакването се докаже.