Само в 7DniSofia.bg

Борисов с първи коментар за номинацията за премиер: Това е правилно за държавата! Избори – през май

Имахме два варианта за премиер, първият беше за партийна кандидатура. ние искаме да има редовно правителство. Това каза на брифинг експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Той допълни, че президентът управлява вече година-две и играе ролята и на премиер и на президент.

„Аз отново направих крачка назад. Депутатите бяха много против, но решихме, че това е по-правилно за държавата и изхода от тази вече перманентна политическа криза. Мога да се обзаложа, че избори ще има и през май“, каза той.

„Не е честно само да упрекваме президента. Последния, който може да се заподозре в симпатии към Радев, е ГЕРБ. Да не се правят на това, което са. Затова предприехме варианта една безспорно гражданска кандидатура, далече от нас и от другите – доказан, умен, успял и с гражданска позиция и патриот, критичен, доказан като образование, знания и умения, връх в неврохирургията човек“, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

Според Борисов всички партии изпадат в изолация една по една.

Той припомни, че по време на управлението на ГЕРБ германският канцлер е давал България като пример за преодоляване на мигрантската криза.