Само в 7DniSofia.bg

СБЛЪСЪК! Слави Трифонов изнесе ,,лекция“ по история, Волен Сидеров превъртя: Признай си!

слави трифонов 1

Слави Трифонов изнесе нещо като урок по история във Фейсбук, но по-интересно е, че предизвика реакция на Волен Сидеров, който под поста му написа:

„Е, трябваше да влезеш в политиката, за да стигнеш до азбучни истини за българската история

Но ти през 2005 получи пари, за да ме плюеш

Сега разбираш ли къде си сбъркал

Признай си, няма лошо…“

Ето и постът на Слави Трифонов, който отключи реакцията на Сидеров:

„Знаете ли какво значи “Калоян”?

Едно от най-хубавите имена, един от най-смелите мъже, толкова важен за българската история – цар Калоян.

“Калоян” идва от гръцки и означава “Хубав Иван”. “Кало”- хубав и “ян” – Иван. Защото цар Калоян е бил висок, едър мъж, хубав, и оттам – Калоян. Много български мъже съм сигурен, че с гордост носят това име – Хубавия Иван.

Цар Калоян… Много улици в България, училища и какви ли още не сгради и институции, носят името на цар Калоян.

А знаете ли какво значи “Скилоян”?

Означава “Звярът Иван”или “Кучето Иван”, защото така са му викали гърците, византийците по-точно. Защото ги е клал, драл и обезкостявал в буквалния смисъл и много ги е било страх от него.

А знаете ли какво означава “Василий Втори Вулгароктонос”?

Може би някои от вас са се сетили – означава “Василий Втори българоубиец”. Той е ослепил войниците на цар Самуил. Хиляди. На всеки 100, по един с едно око да ги води. Можете ли въобще да си представите тази неописуема, чудовищна и нечовешка по своята жестокост сцена? Как едни хора с нажежени железни метални пръчки ослепяват човек след човек.

И защо ви разказвам всичко това? Защото 8 улици в Атина и 10 улици в Северна Гърция се наричат “Василий Втори българоубиец”.

“Къде живееш, бе малака?” “На Василий Втори българоубиец 35”.

Значи гърците се гордеят. Няма проблем да ни взимат парите като туристи и няма проблем да си кръщават улиците с името на човека, носещ прякора “Българоубиец”.

И к’во сега, трябва ли да започнем да си кръщаваме улиците цар Скилоян, българският цар, който е клал и драл гърци в буквалния смисъл?

“Къде живееш, бе Пешо?” “Ми на улица цар Скилоян 35”.

И така, ако гледам фактите, има разлика между нас и гърците. Те накараха македонците да си прекръстят държавата от Македония на Северна Македония, а ние ги пуснахме да кандидатстват в Европейския съюз, въпреки че ни псуват, обиждат и обругават всеки ден по всякакъв начин. Щото сме патриоти. Особено на маса, когато ядем дзадзики.

“Ти ли, бе Слави Трифонов, ти ли си най-големият патриот? Не ми говори за история, а ми кажи що бутна правителството”.

Опа, обърках се, това трябва да е първият коментар под това, което написах.