Манев бесен, удари по масата: Господин Демерджиев, господин главен секретар на МВР, СПРЕТЕ да говорите!

маноил манев

Господин министър на МВР, господин главен секретар на МВР, СПРЕТЕ да говорите! Това написа във Фейсбук Маноил Манев от ГЕРБ-СДС.

Вече втори ден по всички възможни и невъзможни медии слушам как МВР се опитва да намери ВИНОВЕН за собствената си неадекватност.

Граничното съоръжение/оградата/ била виновна?!Сигнализирахме политиците и обществото още в предишния парламент, че заради усвояването на едни 5 000 000 лв. ще стигнете до тук. Въпреки че виновникът за това безхаберие Бойко Рашков вече не е министър, наследникът му Иван Дерменджиев или не чу или не разбра, че МВР не може и не му е работа да поддържа оградата на границата…

В последните две години Рашков и Демерджиев се занимаваха с уволняване и назначаване на удобни и неудобни за тях служители на МВР. Чегъртаха вместо да се заемат с така належащото оборудване на полицаите по границата. Не е нито толкова скъпо, нито невъзможно, просто трябва да разбираш нуждите на полицаите. Истината е, че в последните две години на управляващите МВР не им “дреме“ за полицаите?!

Излъгаха ли Бойко Рашков, Иван Демерджиев и техните екипи, че няма повишен мигрантски натиск на границата? Да.

Неведнъж ги предупредихме, че под сянката на миграцията се вихри контрабанда на оръжие и наркотици. Затвориха си очите и за това.

Ако с онези пет милиона бяхте се погрижили поне за техническите средства по границата, нямаше ли да е по-лесно да се охранява живота и здравето на българските полицаи и военни? Въпросът е към Бойко Рашков и неговия наследник.

След дъжд качулка-решили, че ще раздават автомати и ще обучават служителите да боравят с тях. Ще ги обучите за седмица? Смешно, ако не беше трагично.

Ръководството на МВР трябва да вдъхне увереност на тези момчета и момичета, че когато пазят България са неприкосновени! Вместо това в момента се опитват панически да намерят ВИНОВЕН, различен от самите тях!

Господин министър на МВР, господин главен секретар на МВР, СПРЕТЕ да говорите! Ако ви е останало поне малко достойнство, си подайте оставките!