Само в 7DniSofia.bg

БОМБА! Росен Плевнелиев удари по масата: ГЕРБ и ПП сядат на преговори другата седмица

росен плевнелиев

Следващата седмица ще има среща „пред камери“ между ГЕРБ и „Продължаваме промяната“. Политическата бомба хвърли главният преговарящ на Борисовата партия Росен Плевнелив.

„Г-н Борисов няма да присъства. Още е рано за лидерска среща“, обясни Плевнелиев в студиото на Нова тв, но уточни, че от името на ГЕРБ ще присъства Томислав Дончева, а на ПП – Петков и Василев.

„Двете политически партии започват да си говорят. Което ние намираме за изключително позитивно, ние няма да присъстваме на тази среща, но тя ще се състои“, увери президентът от периода 2012-2017.

По отношение на преговорите за съставяне на кабинет Росен Плевнелиев посочи, че шансът това да стане с трети мандат, връчен на „Демократична България“ (ДБ) е голям.

„Това е един много сериозен вариант, много сериозен шанс. Ако ДБ вземат мандата, те автоматично ще бъдат подкрепени от ГЕРБ и ПП. Те могат да съставят едно много солидно правителство, което да направи чудеса“, каза той и добави, че след изпълнението на най-важните приоритети това правителство може да се разпусне точно преди местните избори.