Само в 7DniSofia.bg

Йотова бясна: Бивш министър на финансите започна със заплахи, това не е добър сигнал за НС

илияна йотова

Политическите сили ще решат дали да има кабинет. Така вицепрезидентът Илияна Йотова отговори на журналистически въпрос в к.к. „Албена”, където се провежда среща на Националното сдружение на общините в Република България и тя е гост на събитието.

Тя не пожела да каже кога президентът Румен Радев ще започне консултации за съставяне на правителство. Всички свои конституционни отговорности, президентът ще изпълни. Решение на президента Радев е кога ще връчи първия мандат, обясни тя.

„Важно е как ще започне от утре работата си Народното събрание. Не са добри първите сигнали, – някои от бившите министрите на финансите започнаха със закани, с квалификациите, не такъв трябва да бъде разговорът, защото хората тук в Албена и са гласът на България и чакат приемането на бюджет, освобождаването на еврофондовете, Плана за възстановяване. Кой как е подкрепил Вежди Рашидов за председател и защо го е подкрепил, ще решат избирателите”, обясни Йотова и припомни, че ни предстоят и избори за местна власт, предава Tribune.bg.

„Ние българите имаме една много хубава пословица – „Бог високо, цар далеко, а кметовете са тук”, допълни Илияна Йотова.