Цяла България говори за тази жена! Учителка по английски език с невероятен жест към зрелостник

учителка

Учителка от Пазарджик ще дари стипендия на зрелостник в неравностойно положение, с която да поеме разходите му по време на кандидатстудентската кампания. Има обаче и условия, на които ученикът трябва да отговаря, предава Bulgaria ON Air.

Решението учителката по английски език в математическата гимназия в Пазарджик Любомира Сребрина взима на своя рожден ден. За празника нейният син и пожелава да прави само добрини. Така се ражда и идеята да дари стипендия на ученик от 12 клас в неравностойно положение.

„Знам в момента колко е напрегнат животът, колко е трудно за родителите и на децата да постигат това, което искат. Затова реших да помогна на едно детенце в 12 клас с кандидатстудентската кампания, изпитите и предстоящите транспортни разходи“, разказа тя.

Условието към ученика, който ще получи стипендията, е да има добър успех, да няма неизвинени отсъствия и да покаже желание за развитие. Със своя жест учителката се надява да даде добър пример не само на сина си, но и на своите ученици.

„Те са много щастливи и се надявам един ден и те да последват моя пример, защото ние трябва да правим добро. Като учител винаги съм казвала, че не трябва да влезем в класната стая да си преподадем урока и да излезем. Преди всичко трябва да бъдем хора и приятели с тези деца, защото те са подрастващи, ние трябва да ги разбираме“, категорична бе тя,

Когато направи своя избор, Любомира Сребрина ще превежда регулярно определена сума пари, с която да покрие разходите за бъдещия студент.